MAHASHIVARATRI FESZTIVÁL

Print
Shiva

Hindu fesztivál Lord Shiva tiszteletére Acharya Shree Shankar Mesterrel

Ebben az évben február 13-én ünneplik a Maha Shivaratri fesztivált, amit 'Shivaratri' – nak vagy 'Shiva nagy éjszakájá'-nak is hívnak. Az ünnep Shiva és Shakti összefonódását jelzi.

Az ünnep, mely során Bael leveleket ajánlanak fel Shivának, egész napos böjtöléssel és egész éjszakás virrasztással (Jagaran) telik. A hívők egész nap az "Om Namah Shivaya"-t mantrázzák, ami Shiva szent mantrája. Vezekelnek, hogy elérjék az élet legmagasabb szintű egyenletes áramlását.

Ezen a napon a Föld északi féltekéje olyan helyzetben van, hogy erős katalizátorként segíti az emberek spirituális energiájának felemelését.

Az ősi szanszkrit mantrák, mint a Maha Mrityunjaya Mantra kántálása, a szertartások végzése  ezen a napon hasznos az embereknek, hogy könnyebben menjenek át spirituális és anyagi problémáikon.

Shiva a "Lebontó/Romboló" isten, aki nem mást rombol le, mint az egót, a vétkeket, a problémákat és Jó Egészséget, Bőséget, Békét és Harmóniát hoz. Shiva a Hindu hármasság egyik istene, akit „Romboló”-ként ismernek. Az emberek félreértik  mit rombol le és miért. A válasz pedig az „Ego”. Shiva mindenkiben és mindenben ott van, Shiva maga létezik, így nincs semmi vagy nem létezik semmi Shiva nélkül. Ezen a napon felismered, hogy Shiva benned él. Shiva az a Guru, akit minden Yogi imád. A Tantra bölcsességét Shivától kaptuk. Shiva minden Guru Guruja és Guruként teremt mindenhol, így ezen a napon megemlékezünk minden Gururól és kérjük az áldásukat.

Program:

18:00 - 18:30 : A Shiva Ratri Fesztivál jelentősége

18:30 - 19:00 : Szertartás

19:00 - 19:30 : A csoport Shiva Bhajanját énekli

19:30 - 20:00 : Mantrázás

20:00 - 20:30 : Csönd Meditáció

20:30 - 21:00 : Személyes áldás a Mestertől virágokkal és karmazsinvörös festékkel a 3.szem csakrára

21:00 - 21:30 : A Prasad (az isteni erővel megáldott étel) szétosztása

Helyszín: Repce Utca 21, 9024 GYŐR (Marcelvaros).
kapucsengő: Guru (szám : 6) 

Regisztráció:   ; Belépő: adomány az Acharya Shree Shankar international Foundation javára.